SKOLEVOGN

Volvo C30

Min skolevogn (Kilde: Volvo’s Brochure)
I 1927 besluttede vores grundlæggere, Assar Gabrielsson og Gustaf Larson, at lave virkelig stærke biler, der kunne klare vores ujævne landeveje. Men styrke alene var ikke nok. De havde også en vision: ”Biler bliver kørt af mennesker”, sagde de, ”så det styrende princip bag alt, hvad vi gør hos Volvo er – og skal altid være – sikkerhed.” Vores nuværende mål er, at der senest i 2020 ikke skal være nogen, der bliver alvorligt kvæstet eller dræbt i en ny Volvo. Det tror vi, vores grundlæggere ville have godkendt. For at hjælpe os med at nå dette mål og i tråd med vores filosofi om at gøre dit liv lettere indeholder din V40 et helt sæt af intuitive sikkerhedsteknologier. Deres funktion er at støtte dig i din daglige kørsel og beskytte dig i tilfælde af en ulykke. Desuden forebygger de i det hele taget ofte sammenstød. Vi kalder dem IntelliSafe.

HESTEKRAFT
En hestekraft (forkortet hk) er en ældre enhed for effekt. På trods af enhedens navn, er den størrelse ikke lig den effekt, en hest yder. En hest kan yde alt imellem 2,5 hk og 10 hk, alt efter hvilken hest der er tale om. Der er logisk nok ikke en reproducerbar måling, der kan ligge til grund for begrebet, og forskellige lande har værdisat deres hestekraft forskelligt.

På andre sprog hedder hestekræfter:

  • Engelsk: HP, HorsePower
  • Tysk: PS, PferdeStärke
  • Fransk: cheval vapeur
  • Spansk: caballo de vapor

Forskellige landes eller industriers hestekraft er defineret forskelligt og har derfor forskellige omregningsfaktorer. Mere information kan findes i disse adresser: horsepower og metric horsepower.

En engelsk hestekraft er ca. 745,6999 W – dog har denne hestekraft forskellige værdier for forskellige industrier.

En metrisk hestekraft er en fælles standard, hvor 1 hk = 75 kg × 9,80665 m/s² × 1 m/s = 735,499 W. En metrisk hestekraft er den effekt, der er nødvendig for at løfte en masse på 75 kg 1 meter lodret op fra jordens overflade i løbet af 1 sekund.

Det anbefales derfor, at effekt bliver målt eller opgivet i den afledte SI-enhed watt. 1 watt repræsenterer det samme, uanset hvilket land den anvendes i.